Tuesday, June 27, 2006

Quasimodo is back!

På ungefär 20 minuter fick jag nackspärr igen eller nackskott som det snarare känns som. Sitter mellan skulderbladen och går ut i ena axeln och upp i nacken och det gör oooont! Så jag trillar runt och ser helt enkelt inte klok ut!
Idag har jag fått en vansinnigt skarp huvudvärk pga eländet också *suck*!

Barnen, dvs Klara och Melker, håller på att ätas upp av elaka bakterier, nämligen stafylokocker. Stora otäcka sår som sprider sig. Klaras ena tumme har inget skinn kvar och Melker har ett megasår på benet av typen bensår. Det ser så ont ut, ajajaj. Huga, i det läget är det vansinnigt skönt att vi är två för i mig gör det alldeles för ont för att jag skall klara att tvätta och blöta upp och ta bort sårskorpor och skinnflå mina älsklingar Du är bäst D.

Scrap har det inte blivit någon och just nu vet jag inte när det blir för mitt sommarjobb dränerar mig på kraft och lust alldeles. Av någon anledning jag egentligen inte har någon aning om, så är det bara. Vill inte åka dit och får magknip av det och vill mest sätta mig och gråta när jag kommer hem :(.

Sunday, June 18, 2006

Utamanade mig själv!

Har så svårt att använda chatterboxpapper så jag gav mig en utmaning att använda dem och jag tror det lyckades ganska bra. Knappar är jag synnerligen dålig på med, får liksom inte till det så det åkte med i min självutmaning! Döm själva :)! Vi var ute i trädgården första maj i år och gick på upptäcktsfärd. Klara hittade en snigel, eller rättare Milton gjorde så men det får bli en senare sida! Kände mig så fri med denna LO och kanske skulle kunnat klottra lite mer men kände att jag inte ville stjäla mer uppmärksamhet från bilderna.

Frustration - vill scrappa 100% inte jobba detsamma!

Blir hiskeligt frustrerad över att inte få lägga ner nästan all tid på scrappingen just nu. Känner mig så pressad att hinna få lite gjort innan helvetet (rent ut sagt) börjar på tisdag. H-et består i arbete 100% hela sommaren *gahhhh*. Pär Lagerqkvists "Ångest, ångest min arvedel" kan här läsas med förtjänst (om man inte redan gjort så) för att förstå vidden av känslan. Och känns det ointressant att förstå mig så läs dikten ändå, den är bra! Iallafall så innebär h-et att det ska träffas folk, städas, fikas och rensas i land och mer därtill = ingen scrapping = inte kul!

Lägger ut en som jag hunnit klart i helgen, låter det vara osagt om jag är så särdeles nöjd med den!? Ska utmana min stackars mentor Millan på att klura vad som skall till. Kändes så rolig och rätt först men mot slutet så fanns inte de känslorna kvar direkt. Inte ngt ovanligt i o försig när det gäller mig och mina LO´er.
Detta "snatas"(läses baklänges) velande och denna prestationsångest som ibland tar glädjen ur alltihop. Har upptäckt bloggar och LO´er i freestylescrappingens anda och de känns så befriande tycker jag. Min block sitter ju i mitt huvud och ibland lyckas jag känna mig helt fri och tänk vad det är skönt.


Tack Linda för den fina blomrankan "Nunn design" :D!

Wednesday, June 14, 2006

Scraplusten återfunnen.

Så kom scraplusten åter. Var inne i en scrappizanvändares galleri igår och blev så enormt sugen att få klippa och klistra själv. Så jag började på en LO igårkväll och blev klar idag. Bilderna är på yngsta sonen och LO´n blev en liten summering av förra året. Bilderna är inte särdeles lysande men så talande, för så här såg han ut hela tiden :)!

Retar upp mig på att när jag ska klottra på LO´er så kan jag baske mig inte skriva längre :(. Tycker inte annars att jag skriver så uselt men på sidorna går det inte alls. Men jag föredrar iallafall handskrivet, så det så!

Blev iallafall ganska nöjd med dagens LO och sannerligen helnöjd med att vara tillbaka till scrapvrån med lust!



Men jag efterlyser en bra vit penna. Har använt Sakura gelly på denna och den funkar helbra till duttar o perfekt på kort men på papper så blir den för torr på ngt vis. Finns där ingen bra penna och var å var *höjer blicken mot himlen*!

Monday, June 12, 2006

Fru Snålgren på besök - bet sig själv i svansen.

Mamman kände för att snåla in på tvättmedel och inhandlade Willys kulör och vittvätt. På tre av lillans tröjor fanns fläckar som inte gick bort med första omgångens fläckborttagning och tvätt. Så mamman gav sig på med lite mer medel plus lite tvättpulver och lät tröjorna ligga en stund. Javisst var fläckarna borta men det var även färgen *Jippi*! Klart att Willys tvättar bra för det lär finnas "en del" (läs: klar underdrift) blekmedel i pulvret, det är då ett som är säkert. Pruttmedel säger jag för att vara lite pubertal!

Sunday, June 11, 2006

Äntligen söndag!

Eller ja, egentligen gick det riktigt bra att vara själv, med undantag för de första två dagarna. Men visst är det skönt att ha äkta hälften hemma igen.
Var ute med Milton och Klara i trädgården ikväll och upptäckte först ett stort nystan av nät i ett buskage och så började vi fundera på vad det månde vara som hade byggt det och vad som gömdes däri. Och så kikade vi lite runt i trädet och upptäckte ett till och så ett till och helt plötsligt så såg vi att hela buskaget var fullt av nystan?!

I det första vi hittade såg vi just inget utom att nätet var fullt av små svarta pluttar och det var just vad det var, fjärilslarvspluttar :)! Så då blev det fart på lillkillen, snabb som blixten in och hämtade storebröderna och så blev det ett kikande och gissande och bubblande utan dess make (skulle behöva tre uppsättningar av mitt huvud/tre munnar och sex öron, för det gäller att hänga med).



Så nu bor här ett antal fjärilslarver i ett par glasburkar. Detta gjorde vi för cirkus tre år sedan också och födde upp alla larver vi fångade. Då blev de Nässelfjärilar och Citronfjärilar av den bunten. Förutom två i vars puppor det helt plötsligt var två hål i och två nya småpuppor på golvet i glasburken. Det visade sig vara ngn slags underlig fluga som lagt ägg i larven och som sedan kläckts efter förpuppningen. Men det är ett spännande äventyr och tänk denna gång skall allt dokumenteras :D, en "win-win-situation" helt enkelt!



Nåväl, nu hoppas jag att scrap och pyssellusten återkommer. Undrar om dess frånvaro var/är en ren överlevnadsstrategi eller om det helt enkelt är ett sådant läge ändå? Är iallafall så sugen på att framkalla lite mer bilder, (som om den oändliga högen av foton inte vore nog *suck*) aldrig är jag nöjd!

Idag har varit en sådan dag när det går i ett *som om inte hela veckan varit så iof ;)*. Det har varit fågelkvitter och barnkvitter, badning i liten pool, cykling, brödragruff, tandagnissel och gråt, snoriga näsor, en aldrig sinande av tvätt på/av tvättlina och en hel massa mat och dricka och så lite glass på det. Det har varit mys på gräsmattan med bok och stort äventyr i trädgården! Tjat på tonåring,korpgräl bakom lagårn, bakning, köp av ägg. Ja listan kan göras precis hur lång som helst och det har varit helt underbart!

Denna bild togs också ikväll och är av en smultronblomma och den var ännu vackrare när jag såg förstoringen i datorn(går att se bättre vad jag menar om man klickar på bilden). Vilken skapelse, jag blir alldeles stum, helt lycklig och plötsligt ovetandes om allt ont i världen!

Tuesday, June 06, 2006

Lite scrap o lite annat

Ja då blev det en LO gjord denna vecka iallafall. Har trixat med mer cernitlera och skrivit K´s födelsedata. Detta skulle egentligen bli en dubbel tillsammans med en LO jag gjorde för flera månader sedan. Men det blir det nog inte iallafall fast de är väldans lika. På kortet är K bara några timmar gammal och har fått på sig sin sovpåse, vilket f.ö. är en toppenuppfinning, helt lysande.

Annars är det ren överlevnad som gäller denna vecka när D jobbar borta. Och de två små grabbarna har gått in i ett stim för ca en vecka sedan som inte är av denna jord. De hittar på dumheter hela tiden. Måste vara lagen om alltings jävlighet att 4 1/2 går in i sin första trots och det med hull och hår och att 6-åringen har en mega-sexårskris, *gahhh*.
Jag kan inte vända ryggen till fem minuter ens. Så alla tankar runt scrapping är bara att glömma totalt jag är glad om jag överlever veckan!

Sunday, June 04, 2006

Lite liftat

Var med på en scrapliftsutmaning på Scrappiz och gjorde dessa två LO´s. Den ena efter en Webmosterhelens underbara alster. Handlar om Simons övergång från barn till ungdom o om ingången till tonåren. Texten står runtom på sidorna på LO´n.

Den andra är en LO efter en av Saschas LO´er som också gör fantastiska saker och det är småkillarna som förföljde pappan när han klippte gräset, vi har eg ingen koll på hur länge men minst en timma det vet vi och vi förundrades ;)...........Har svårt för de pappren som är underbara men ganska färgglada.

Friday, June 02, 2006

5 år sedan.........................

hur är det möjligt. Jag kan inte begripa att det är fem år sedan som den som varit min mamma gick bort. Och jag kan bli galen på att smärtan aldrig minskar!!! När kommer det göra mindre ont, det river och sliter i bröstet! Jag vill inte "fira" din dödsdag, jag vill garva, bråka, prata och bara få hålla om dig! Älskade farmor, hur du fattas mig!

Några hjärtan är skatter…

Några hjärtan är skatter,
som aldrig kan ta slut.
Ägaren strör det givmilt
i solströmmar ut.
Tacksamma tar vi
gåvan i varsam hand.
Hell och säll, välsignad du,
som aktar guld som sand!

Några hjärtan är eldar,
som brinner djupt i lönn.
I kallaste natt där kastas
ett återsken på snön.
Så bergtagen ingen
i ständig längtan går
som den som har sett det skimret en natt
och fram till elden trår.
/Karin Boye

Lite scrap




Var med i en scraplifts-utmaning på Scrappiz. Superkul, liftade flera stycken. Bla Miggy där och hennes "Borreliadamen". Det blev en dubbel och den liftade sidan är nummer ett. På bilderna är det mina minsta killar som spexade till det när jag tänkte ta kort på dem i sandlådan där de lekte så fint men de hade andra idéer minsann! Sedan gjorde jag klart min lilla surdeg "lilla Blomma" som är tänkt att bli en dubbel också men jag måste vänta tills jag kan få tag på samma gröna bazzill. Försökte göra små dekos idag à la Scrappiz-Muhren och Lotta-R och vet inte om jag lyckades. Jag ska vara noggrannare nästa gång med kanter och kanske göra dem i bara vitt så det är fritt fram för kludd sedan.

Cernitpyssel

Läste ett tips på Scrappiz att man kunde göra små deko-skyltar i cernit så idag brottade jag mig in i förrådet, med block, talja, hacka och säkerhetslina. Hittade cernitlådan och satte mig vid köksbordet. Använde minibokstavsstämplar, en glasburk som kavel (för min latmask sa åt mig att jag inte behövde diska den för hand) och en kniv och skred till verket.

Idag så kokade jag skyltarna och det gick inte för den ena sprack så det blir till att plutta in dem i ugnen nästa gång. Det blev en "lilla blomma" och en "piluttan". Lilla blomma ska jag använda bums idag, måtte det bli bra *höjer en bedjande blick*!

Thursday, June 01, 2006


Var ute en sväng i trädgården ikväll och fotade några favoriter som blommar så fint nu. Det är väl det enda positiva med denna kalla period *brrrr*, att blommorna inte är överblommade på två sekunder.
Löjtnantshjärtat blommar så vackert och busken som jag planterade förra året kommer så fint nu. Och det är en av de, i och för sig många blommorna, som jag förknippar med farföräldrarna och barndom och som gär den extra underbar. Jag bara älskar de gamla "klassikerna", Gloriosan får ursäkta men gamla sorter gör mig oftast alldeles lyrisk!


Och så jätterams som jag fick tag på en "ranka" för tre år sedan i en trädgård vid ett ödehus. Nu kommer tre rankor i år, trevligt!Tyckte att vinkeln rakt underifrån var lite läcker även om övriga plantor i rabatten var i stor risk att bli krossade, skulle jag tappa balansen där jag skruvade mig som en ostbåge under plantan.
Nu ska maken och jag, kloka och erfarna fembarnsföräldrar som vi är, ta ett nappatag och spela några partier scrabble på www.betapet.se. Kan rekomenderas, med viss varning för det är starkt beroendeframkallande, det är så jäklans kul.
Scrappade en sväng ikväll, började på en dubbel hemma hos J på en miniträff häromdagen. Är ganska nöjd men fibblar med det som "fattas" i ena hörnet och känner att jag inte får till det med något, story of my life! Dessutom upptäckte jag efter att ha tagit mod till mig och sorterat min oreda bland bazzillerna, iallafall de gröna nyanserna ;), att jag inte hade ngn mer av den gröna nyans av fourzen som jag har på sida nummer 1. Gahh! Så jag gav upp och släckte och gick ner och surfade runt och hittade en riktigt uppfriskande blogg. Nähä nu ska här spelas! Gonatt!

Äntligen löst problemet

Så var det fixat med fotoproblemet, det fungerade nämligen inte i Opera som jag vanligtvis använder mig av. Lycka att hitta lösningen!
Idag har familjen gjort veckohandlingen. Två pojkar och flickan var med och jag förvånas ständigt över hur jag lyckas behålla min övervikt när jag springer efter barnen samt berget av varor som ska kånkas hem varje vecka. Bara med mjölk- och fil-inköpen kommer vi väl upp i 26 kilosklassen per vecka :)! Duktig tjockis!
Blev så otroligt lycklig över att Coop här utanför stan hade fått hem Gloriosa Superba/Klänglilja, wow!


Jag har odlat upp egna två ggr och övervintrat en av dem två ggr. Det är inte ngn lätt match men varje gång när de börjar växa så kommer där någon som hett önskar se ut genom fönstret på allehanda traktorer eller förrymda grisar och vips så har mammans odlarmödor gått om intet. Men nu har jag en stor alldeles färdig planta att sätta ut och nästa senvinter när den skall upp ur källaren och börja gro igen så ska jag införskaffa både elstängsel och larm.