Wednesday, August 16, 2006

En utmaning.............

En liten utmaning som kommer från Olavas sida och jag fortsätter och utmanar alla som läser denna att anta utmaningen :)!

7 favorit rätter:
- Sjötunga
- Råbiff
- grillspett o potatissallad
- Sallad med knaperstekt bacon, kyckling, olivolja m citronsmak o flingsalt
- Tjälknöl
- Kåldolmar
- Lax

7 favoritförfattare:
- J.R.R Tolkien
- Marian Keyes
- Ken Folett
- Milan Kundera
- Kerstin Ekman
- Astrid Lindgren

7 länder jag önsker att resa till:
- Island
- Nya Zeeland
- Jamaica
- Irland
- Portugal
- Marocco
- Frankrike

7 favoritblomster:
- Stjärnflocka
- Tulpan
- Pion
- Liljekonvalj
- Borstnejlika
- Aster
- Luktärt

7 ting jeg vill göra medans jeg lever:
- Köra genom USA (som Kerrouac ungefär ;))
- Rida på Island
- Fixa en egen "atelje" för keramik o textil o scrapp o annat
- Gå kurs i foto
- Lära mig yoga
- vara fosterförälder
- äga en 70-tals mustang

7 favoritserier:
- Lost
- Desperate Houswifes
- Antikrundan
- Gröna rum
- På spåret
- Frost
- Andarnas makt

7 ting jag inte kan leva förutan:
- Min familj
- Musik
- Skogen
- Kameran
- Vännerna
- Scrappingen
- Alla små vardagliga "underbarheter"

Fukt i fördelardosan!!!!!!!!

Jo så var det :)! Helt ärligt tror jag att jag hittat ett nytt roligt uttryck "fukt i fördelardosan", ni kanske tycker jag är helt tokig men jag har både garvat högt och haft ett brett leende åt det ett bra tag nu.

Lika roligt var det dock inte i morse när jag hade utfodrat, tvättat, borstat o klätt mina tre yngsta ligister och satt dem i bilen och bilen gick inte att starta, *gahhh*.
Efter ett desperat samtal till mannen som är borta på jobb och som vet ungefär lika mkt om bilar som jag, dvs ingenting, så ringde jag min far som tipsade om fukt i fördelardosan. Jaha??? Och hur ser en sån ut och var sitter den och.....?

Fördelardosan hittades men hur får man bort en sån med två tjuriga klamrar på? Jo med en tesked såklart :). Till slut efter mycket bökande och borttagande av en skiljevägg så lossnade den och avtorkades. Men jag måste få lov att säga att jag inte kände minsta tillfredställelse längre för den verkade vara knastertorr. Så skulle den sättas tillbaka och det gick bra med en klammer! Men den andra jäkeln sitter under och det bara gick inte. Nåväl jag var starkt skeptisk och tänkte iallafall prova om eländet gick igång, och det gjorde den *triumf*!

Så i med alla barn igen och iväg, sen som sjutton. Efter att ha dumpat telningarna så åktes det förbi den lokala verkstaden och frun gick in och bad snällt om lite hjälp och vips så satt klammern på :).

Wednesday, August 09, 2006

Vår stora kille


En LO om våran stora kille som blivit 14 år och växte några centimeter över sin inte alltför långa mor :) på några dagar bara! Är i skrivande stund stolta 173,5 (mkt viktig halvcentimeter) cm över havet och kallar mig numera för "Kortis". I ena hörnet finns dold journaling som innehåller ett personligt brev från mig till honom.

Sunday, August 06, 2006

Ett rackarns kort :)

det är vad jag gjort på senare tiden. Tyvärr fick jag göra kortet på plats utan en massa papper att välja på så därför det tråkiga vita bakgrundspappret.

En del av det utklippta BG-pappret är klistrat på kortet medans det mesta av det + hjärtat sitter på kortet så att det står upp när man öppnar det.

På andra sidan sitter en platta i rött papper med gem som höll vår bröllopsgåva (x antal dollar) det röda pappret slutar i ett halvt utklippt hjärta. Brudparet åkte till Hawaii på bröllopsresan.





Ledsen för dålig kvalitet på bilderna!