Wednesday, January 28, 2009

En altrad evighetskalender


Fick ett uppdrag från Stellas att hitta på ngt med denna kalender. Jag började med att måla den i svart akrylfärg och sedan med vit.
Innan jag målade nummer och månadsklossarna så gjorde jag "scheman" över hur siffrorna var placerade runtom. Som om klossen hade varit en kartong i papp och det hade varit möjligt att sprätta upp den och lägga den platt.


Därefter valde jag papper ur min inte alltför lilla spillpappershög ;)! Mätte och skar ut papper. Jag har valt att chalka runt kanterna på alla papper.


För att limma allt på plats så har jag använt enbart "Pod modge" men det lär fungera lika fint med de flesta lim som tex "Tombot" eller "Strong and precise". Siffrorna är utstansat vanlig svart cs i typsnittet "Diesel". För att skriva månaderna har jag använt rubons från "American Crafts" miniböcker.


Alla färdiga ytor är också behandlade med "Pod modge" som ger en hållbar yta som även tål att torkas av. Alternativ till Podget så kan möbelvax användas.


Provade lite olika motiv, här en stämpel med ett årstidsträd. Har också haft en klocka i overlay av Heidi Swapp, men det finns naturligtvis hur många ideér som helst. Så här blev iallafall det färdiga resultatet.

5 comments:

carina said...

nämen jösses va häftigt, och suuuper snyggt! jag blir verkligen jätte sugen på att göra en sån!!

kram

MissMian said...

SNYGG!!!!!!!! :)

Eyovine said...

Läcker!! Men så är det ju alltid när du gör nåt =)... Kul läsning förresten om dig... ska också sluta med cola... springer runt i mina tofflor lite varstans jag med... eller går från dagis, vårdcentral och annat med blåa plasttossor på =D..
Ha en bra dag!

Kramiz

Therese said...

Uj, här har det hänt grejer. Kul! Supersnygg och kul grej!!! Visst är det roligt att skapa andra saker än LO:s?!
P.S Måste krypa till korset och erkänna att jag också tittar på UF och älskar Paolo Robertos fylliga kommentarer *L*

Sara said...

Haha guud vad cool! Tack för komentaren :)