Sunday, June 11, 2006

Äntligen söndag!

Eller ja, egentligen gick det riktigt bra att vara själv, med undantag för de första två dagarna. Men visst är det skönt att ha äkta hälften hemma igen.
Var ute med Milton och Klara i trädgården ikväll och upptäckte först ett stort nystan av nät i ett buskage och så började vi fundera på vad det månde vara som hade byggt det och vad som gömdes däri. Och så kikade vi lite runt i trädet och upptäckte ett till och så ett till och helt plötsligt så såg vi att hela buskaget var fullt av nystan?!

I det första vi hittade såg vi just inget utom att nätet var fullt av små svarta pluttar och det var just vad det var, fjärilslarvspluttar :)! Så då blev det fart på lillkillen, snabb som blixten in och hämtade storebröderna och så blev det ett kikande och gissande och bubblande utan dess make (skulle behöva tre uppsättningar av mitt huvud/tre munnar och sex öron, för det gäller att hänga med).Så nu bor här ett antal fjärilslarver i ett par glasburkar. Detta gjorde vi för cirkus tre år sedan också och födde upp alla larver vi fångade. Då blev de Nässelfjärilar och Citronfjärilar av den bunten. Förutom två i vars puppor det helt plötsligt var två hål i och två nya småpuppor på golvet i glasburken. Det visade sig vara ngn slags underlig fluga som lagt ägg i larven och som sedan kläckts efter förpuppningen. Men det är ett spännande äventyr och tänk denna gång skall allt dokumenteras :D, en "win-win-situation" helt enkelt!Nåväl, nu hoppas jag att scrap och pyssellusten återkommer. Undrar om dess frånvaro var/är en ren överlevnadsstrategi eller om det helt enkelt är ett sådant läge ändå? Är iallafall så sugen på att framkalla lite mer bilder, (som om den oändliga högen av foton inte vore nog *suck*) aldrig är jag nöjd!

Idag har varit en sådan dag när det går i ett *som om inte hela veckan varit så iof ;)*. Det har varit fågelkvitter och barnkvitter, badning i liten pool, cykling, brödragruff, tandagnissel och gråt, snoriga näsor, en aldrig sinande av tvätt på/av tvättlina och en hel massa mat och dricka och så lite glass på det. Det har varit mys på gräsmattan med bok och stort äventyr i trädgården! Tjat på tonåring,korpgräl bakom lagårn, bakning, köp av ägg. Ja listan kan göras precis hur lång som helst och det har varit helt underbart!

Denna bild togs också ikväll och är av en smultronblomma och den var ännu vackrare när jag såg förstoringen i datorn(går att se bättre vad jag menar om man klickar på bilden). Vilken skapelse, jag blir alldeles stum, helt lycklig och plötsligt ovetandes om allt ont i världen!

1 comment:

zarischka said...

Det låter som om ni haft en skön och somrig dag - med korpgräl och allt!

Fantastiska bilder har du i alla fall plåtat! :D